0892 38 62 43
0889 82 69 00

Реклама в Google Adwords

Google Adwords‎

Реклама в Google Adwords

Какво представлява рекламата в Google Adwords и как действа?
 • Рекламите в Google са кратки текстови съобщения или банери
 • Показват се на клиенти търсещи продуктите Ви Google
 • Плащате за реклама на Google, само когато потребтел кликне върху рекламта Ви
 • Изработката на рекламата и първите резултати отнемат от 1 до 3 дни

Предимства на онлайн рекламата в Google Adwords

С онлайн реклама в Google Adwords можете да показвате рекламите си на хора, които вероятно ще се заинтересуват от продуктите и услугите Ви, като същевременно филтрирате онези, за които това не важи.

Можете също да проследявате дали тези хора кликват върху рекламите Ви. Онлайн рекламирането Ви дава възможност и да достигате до потенциални клиенти, докато използват няколко устройства – настолни и преносими компютри, таблети и смартфони.

Чрез Google Adwords можете да се възползвате от предимствата на онлайн рекламирането: да показвате рекламите си на подходящите хора на точното време и място. Програмата има няколко предимства, а ето кои са основните:

1. Насочване на рекламите Ви

Насочването Ви дава възможност да достигате до хора с конкретни интереси – а именно онези, които се интересуват от продуктите и услугите Ви, и да им показвате подходящи реклами.

Google Adwords предлага различни начини на насочване, които ще разгледаме подробно по-късно. Засега вижте възможностите за избор при онлайн рекламите, които могат да направят маркетинговата Ви кампания още по-насочена:

 • Ключови думи: Думи или фрази, подходящи за продуктите и услугите Ви, които се използват за показване на рекламите Ви, когато клиентите търсят тези термини или посещават съответни уебсайтове.
 • Местоположение на рекламите: Показвайте рекламите си на страници с резултати от търсенето с Google и уебсайтове, които са част от мрежата за търсене и дисплейната мрежа на Google.
 • Възраст, местоположение и език: Избирайте възрастта, географското местоположение и езика на клиентите си.
 • Дни, часове и честота: Показвайте рекламите си през определени часове или дни от седмицата и определяйте колко често да става това.
 • Устройства: Рекламите Ви могат да се показват на всички типове устройства, като имате възможност да прецизирате на кои от тях и по кое време да става това.

2. Контролиране на разходите Ви

Google Adwords Ви предоставя контрол върху начина, по който изразходвате парите си. Няма задължителен минимум. Можете да избирате колко да харчите на месец, на ден и на реклама. Плащате само когато някой кликне върху рекламата Ви.

3. Измерване на успеха Ви

Ако някой кликне върху рекламата Ви, с Google Adwords ще разберете това. Ако е кликнал върху нея и после е направил нещо ценно за бизнеса Ви – закупил е продукта Ви, изтеглил е приложението Ви или се е обадил за поръчка, можете да проследите и това.

Като виждате кои реклами получават кликвания и кои – не, Вие също така разбирате бързо къде да инвестирате в кампанията си. Това на свой ред може да увеличи възвръщаемостта на инвестициите Ви.

Можете да получите и други ценни данни, включително колко Ви струва средно реклама, която води клиентите Ви до онлайн покупки или телефонни обаждания. Можете също да използвате инструменти за анализ, за да научите навиците за пазаруване на клиентите си – например колко време отделят обикновено за проучване на продукта Ви, преди да направят покупка.

4. Управление на кампаниите Ви

Google Adwords също така Ви предлага инструменти за лесно управление и наблюдение на профилите Ви.

Ако управлявате няколко профила в Google Adwords, профилът на мениджър в Моят клиентски център (МКЦ) е мощен инструмент, който може да Ви спести време. С негова помощ лесно ще преглеждате и управлявате всичките си профили в Google Adwords от едно място.

Имате възможност да управлявате профила си в Google Adwords и офлайн чрез AdWords Редактор – безплатно настолно приложение за лесно и удобно внасяне на промени в профила Ви, което можете да изтеглите. С него бихте могли да изтегляте информацията от профила си, да редактирате кампаниите си офлайн и след това да качвате промените си в AdWords. Можете да използвате Google Adwords Редактор, за да управлявате, редактирате и преглеждате няколко профила едновременно, да копирате или премествате елементи между рекламните групи и кампаниите, както и да отменяте или възстановявате по няколко промени, докато редактирате кампаниите.

 • Възможност за насочване на рекламата към точния поток от хора, потенциални Ваши клиенти.
 • Минимум загуби от неефективно „облъчване” с рекламна
 • Всичко е на един клик разстояние – клиентът може веднага да поръча и купи, докато е още под въздействие на рекламата.
 • Използват се последните технологии – смартфони, таблети и други мобилни устройства с цел по-добро покритие на целевия пазар.
 • Подобряване на на рекламнните текстове и послания е възможно винаги. Целта е рекламните текстове, които не водят до максимум кликове и продажби да бъдат подобрени и заменени с по-ефективни. Всяка грешка в традиционната реклама би Ви струвала много повече пари.
 • Изработката и резултати отнемат от 1 до 3 дни
 • Плащате само когато някой кликне на рекламата и посети сайта Ви

Google Adwords = Детайлна Статистика

–  малко са рекламните медии, които дават толкова подробна статистика колкото Google AdWords. Освен, че имате базова статистика, която ще срещнете в повечето онлайн рекламни формати като кликове, импресии,  CTR, цена на клик, разходи. AdWords ви позволява да преминете още една стъпка по-напред като ви снабдява със софтуер, чрез който можете да измервате възвращаемост на инвестицията. Това всъшност е най-важното във всяка една реклама – Какво печелите от нея?